for you and for me and the entire human races.

Ja just det, jag hade ju en blogg också. Men mest av allt har jag nog sjukdom i kroppen, och något som känns som tandvärk. Det var ju precis vad jag behövde. Annars då? Jotack, jag köpte ett litet litet hus-spöke på second hand idag. Det är typiskt sånt man inte vet att man behöver.


precis vad man kunde vänta sig.

Favoriter från we ♥ it.


no man no madness.

Fiskar i havet vad jag är trött! Som vanligt nu för tiden kanske, blev nämligen sjuk i fredags/lördags och visserligen är det ingen feber längre som det var i söndags men å andra sida är jag väldigt trött. Fick sova hela natten utan att vakna och hosta i natt, så det var ju positivt.

Annars idag? Pluggade lite på förmiddagen och sen var jag i skolan 13-15. Både när jag åkte bussen till skolan och på bussen hem så såg jag Jonny Depp. Lovar att det var han! Okej, kanske inte, men det är en student som verkligen går in för att se ut som herr Depp. Ganska mystiskt skulle jag vilja säga.

Åt pizza till middag, och när jag skulle gå ut i köket för att sätta in det som blev över i kylskåpet märkte jag att jag ätit upp allt. Hatar när det händer.

Nu ska jag spendera resten av kvällen i soffan. Antagligen kommer jag somna där också.



I lördags var jag piggare trots gryende sjukdom! Tummen upp till mina sällskapspojkar på väggen.

magical mystery tour.

Sådär. Svar på fenomenala frågor kommer här!

Pernillas fråga:
Vad är det för likhet mellan en struts och en papegoja?

- Jag har inget vettigt svar. Därför kör jag på något som är ett jäkligt vanligt svar i min familj; Varken strutsen kan cykla.

Sofias frågor:
Vad är det bästa man kan få i ögat?

- Det bästa man kan få i ögat kan jag inte svara på, eller jo, det skulle ju kunna vara en kontaktlins. Himla bra grej att ha i ögat. Däremot har jag testat på en hel massa dåliga grejer att ha i ögat. Enligt Sofia tar jag nog fel exempel då jag berättar om den gången jag var på innebandycup i Kalmar, våren 2006. När det var dags att pumpa luftmadrasser började jag och Tina småbrottas lite om luftmadrasspumpen vilket resulterade i att jag helt plötsligt hade ett pumpmunstycke i ögat. Det var inte så bra, det rann blod ur ögat och sådär. Ingen mer innebandy för mig och sen blev det farbror doktorn. Så kan det gå.

Var är det konstigaste stället du har gråtit på?

- Här vet jag också vad Sofia vill att jag ska svara. Haha! Självklart är det Oxtorget i Växjö. Jag tror jag grät i ungefär en timme där en fredagskväll för ett drygt år sen. Det var lite absurt. Varför jag grät? För att huvudpersonen i en film vi sett på bio dog.

Vad väljer du, toga eller topless?

- Toga. No doubt. Annars kommer bara Sanna och är dum mot en. Nedan: Toga-party i maj 2009.



Amandas frågor:
1. Vilken är den bästa filmen du sett?
- Sånt här är ju jättesvårt. Men förutom alla Harry Potter-filmerna och andra storslagna saker som Titanic så är American History X en film jag är fascinerad av.

2. Är det okej att ha ett frikort? VILKET ÄR DITT?
-
Ja! Eller, bara om det är en kändis, så att det antagligen inte lär hända. Kompisar är absolut inte inräknat. Mitt är Måns Zelmerlöw. (Bland andra...)

3. När raggade du på någon senast?
-
Vad räknas som ragga? Att försöka framstå som mer fördelaktig eller verkligen ragga med målet att få napp? Om det är det första alternativet så var det väl i lördags, om det är det andra så har jag sms-raggat i sommar. "Live" har jag nog inte raggat ordentligt sen i december.

4. Team Edward eller Team Jacob?
-
Team Jacob! Han är världens gulligaste person.

5. Tror du att folk tycker du är en bra sms-människa?

- Det kan vara så att folk tycker att jag smsar dem för mycket. Men sett till mitt språk och mitt sätt att uttrycka mig i sms tror jag att jag är väldigt flexibel, jag skriver till folk med samma ton som de skriver till mig. Ibland passar sig smileysar inte alls, ibland pepprar jag sms fulla med dem.

6. Vilka filmer gråter du till?
-
Harry Potter. Titanic. The Notebook. De gråter jag alltid till, sen finns det ju filmer man blir mer eller mindre rörd av. Och så gråter jag till That 70s Show och One Tree Hill. Bara jag är tillräcklig engagerad kan jag gråta till det mesta. Kan gråta på beställning.

7. Om du fick en flygbiljett tur och retur, vilket land skulle du då resa till?
-
Här borde man ju välja något som ligger långt bort som fasen och kostar pengar och sådär, som Påskön. Men jag tror jag väljer England.

8. Och om du bara fick en enkelbiljett och du var tvungen att bo resten av ditt liv någon annanstans, vart skulle det vara?
-
Österlen i Skåne! (Bara lite knäppt kanske.) Bilden nedan är från Kungagraven i Kivik.



9. Vad står det i ditt senast skickade sms?
-
"Ja! Har precis börjat hugga in. Vardagslyx!"

10. Har du någon maträtt du aldrig misslyckas med?
-
Nej. Jag kan misslyckas med det mesta i matväg tror jag. Jag gillar att laga mat och för det mesta blir det kanongott men jag är inte så stabil.

11. Vilken är den bästa tv-serien?
-
That 70s show!

12. Vilka hemsidor besöker du dagligen?
-
Facebook, Bloglovin, Hotmail, tv.nu. På ett ungefär.

13. Vad är det smartaste du någonsin hört någon säga?
-
I American History X så får huvudpersonen en fråga efter sina år som nazist och efter år i fängelse "Har något av det som du gjort faktiskt gjort ditt liv bättre?"
Det skulle man ju kunna ta och fråga en viss norrman nu också.

14. Vilken är den bästa boken du läst?
-
Det börjar bli lite enformigt, men det är ju Harry Potter som ligger bra till här igen. Kan även konkurreras av Twilight-serien, Eldfångaren av Nicholas Evans och Revolutionary Road av Richard Yates. Plus att jag läser en massa chic-lit som jag med gillar.

15. Vilken låt lyssnar du på i hemlighet?
-
Jag är ganska bra på att inte skämmas över min musiksmak. Men ibland orkar jag inte med diskussioner där folk ska ifrågasätta något som enbart "drabbar" mig, så därför brukar jag inte nämna att jag kan alla Westlife-låtar utantill.

16. Vilket klädesplagg trivs du bäst i?
-
Baslinnen. Har linnen året runt, och en speciell modell från JC har jag i sex olika färger tror jag...

17. Vart skulle du skänka en miljon?
-
Det skulle vara fint att skänka en miljon till Friends, och utrota mobbningen helt och hållet. Om det nu går. Det drabbar folk på längre sikt än man tror.

18. Vilken är den bästa konserten du varit på?

- Gyllene Tiders "GT 25" sommaren 2004 i Halmstad.

19. Vad är din spontana reaktion till den här bloggen? http://maleobjects.tumblr.com/

- Generellt nomnomnom. Förutom att det är en rumpa som mini-symbol när man har den uppe i en flik.

 

20. Var det någon av frågorna du hoppade över och sparade till sist för du inte visste vad du skulle svara?
- Nu ska vi se här... 3 och 13! 3 för att det kan bli lite privat om man svarar ogenomtänkt och 13 för att jag än så länge inte har funderat så mycket på det. Men nu tror jag att jag vet!

80-talet, var tog du vägen?

80-talssittning. Jag var snygg!



Jag och Maria efter maten.


nån som vet vad vi gör och förstår vad vi menar.

Såg att jag fått in lite frågor, ni är knäppa! Fantastiskt. Svaren på de kommer senare! Tänkte nu visa vad jag sysslar med för tillfället. Jag tittar på fotboll på TV. På en kanal jag inte har. I vardagsrummet hemma i Alvesta. Man måste älska Skype! Helt plötsligt blev det här en vanlig fotbollssöndag med mamma och pappa.


kalas för kanske världens bästa stockholmare.

Nu ska jag strax på kalas! Sofie fyllde 21 i måndags, stora tjejen! Har saknat henne en massa under min frånvaro från Linköping. Toppen att vara tillbaka!

Efter kalaset blir det SOF & Forte!s utedisco, inte dumt det heller. Jag är dock sjukt krasslig i halsen (precis som förra året på samma fest) så det blir lugnt ikväll. Men kalas är man alltid taggad på!



Dagen efter SOF & Forte!s utedisco förra året. Snäckan! ♥

trycker mig igenom skorna ner i jorden.

När Amanda var i Tyskland körde hon en frågestund. Jag pepprade med massa onödiga frågor. De frågorna vill jag ha av er nu, kom an!



Pulsfesten, bild från MAX phesteri. Såklart.

you look great.

Läser ni Egoinas blogg? Bra. Om inte, gör det!

På sistone har hon dragit igång som ett litet projekt där hon vill visa alla tjejer hur fantastiskt snygga vi är! Allihopa, var och en. Den här veckan har hon kört mage som tema, där läsarna får skicka in bilder på sina egna magar för att visa vilken fin mångfald som finns. Och självklart gjorde jag det, kan ni hitta den? Här är inlägget! För min mage (och resten av mig med för den delen) är vacker, lika vacker som din. Och din. Och din.


work in progress.



Vi får se var det här slutar!

så dansar vi till dansmusik igen.

I tisdags kväll var det Pulsfesten, på Puls i Norrköping. Innan det var det förfest med takterass, grötätartävling och massa skoj. Gillar bilden där alla sitter med gröt i hela kinderna som hamstrar, men trust me, det var inte sådär jättegott med kall risgrynsgröt i mängder. Mitt lag vann inte. Mitt lag vinner aldrig nu för tiden, jag tror jag är ur form.

Alla följande bilder har jag lånat av min klasskompis Theréz.


harry, humsam och glitter-förberedelser.

Nu har jag kommit hem från stan och hoppat i min gröna fina onepiece. Var på bio med Lukas, och såg Harry Potter. Igen. Bättre sent än aldrig sa jag när jag sett den förra gången, och nu är jag verkligen på gång här! Vet dock inte om det blir fler gånger på bio nu, fastän den är så fenomenal.



Titta, vilken mysig bild jag hittade. Har i rätt många år blivit jämförd med Hermione, särskilt med min förra frisyr. Har inget emot det, särskilt inte nu när hon blivit så extremt snygg-förklarad... Haha. För källa tryck på bilden.


Tidigare idag var jag och min klasskompis Julia uppe på campus Valla här i Linköping. Jag visade henne runt lite, för hon är ny i stan medan jag har lite mer koll, nåt har jag minsann lärt mig! Vi var och hängde lite på biblioteken, både TekNat-biblan och HumSam där jag lånade en bok till pluggeriet. Gillar den redan mycket. Så ska kurslitteratur vara, något man dras till direkt! Då har man hittat rätt bok.

Till sist så har jag börjat prova lite kläder till på fredag, då är det fulsittning och eftersläpp med 80tals-tema, så det blir glitter, tuperat hår och turkost. Ungefär så mycket jag kan säga än så länge.

to school for cool.

Nu såhär vid halv elva har jag tvättat två maskiner, och även fått dem torra. Inne i garderoben är de dock inte än. Jag kom hem vid två inatt från Norrköping så jag skulle ljuga om jag sa att det var med lätta steg jag steg upp vid halv åtta och började tvätta. Men just nu är jag inte farligt trött, sitter och jobbar med min basgrupps frågeställningar till på fredag. Kul att vara igång!

Har tänkt berätta om gårdagskvällen också såklart, men först tänkte jag invänta bilder som jag vet finns där ute någonstans, dels hos Theréz och även hos MAX. Så, to be continued!

tisdag.



Nu ska jag strax till Norrpan, först skola 10-17 och sen Pulsfesten ikväll. Bra dag!

fool the world.

Jag tänkte visa lite nyheter i lägenheten!



Skrivbordet är nytt och hurtsen är kvar, kistan är utställd i förrådet. Det blev ljusare och jag har behövt en bra arbetsyta!



Blomlåda! Den är jättemysig. Ignorera mitt linne längst ner i bild som jag har på lite vädring...



Har fyllt på min tavelvägg. Kan vara min bästa vägg!

ett par dagar i Peking.

Hej vänner!

Nu är jag hemma i Linköping igen efter fyra dagar i Norrköping. Först måste jag tacka Emelie och Erik, som varit min extramamma och extrapappa i helgen. Vi har varit världens bästa lilla familj! Och ni får komma hit och snylta frukost när ni vill. Lovar!

I helgen har vi lekt lekar, grillat en massa korv - bland annat på taket på ett vattentorn, och så har vi haft myshäng och allt såntdär.  Här kommer lite bilder som jag snott på bloggen hos vårt fina festeri, MAX phesteri.



Lek! Ni ser våra fina nolleband och även straffskylten om man inte har nolleband. Straffskylten är inte särskilt smidig.




Vårt fadderi MiPh0 gycklade lite. Jag märkte att jag var den enda Nollan som kunde tacksången. Fint!




På vattentornstaket!

nolle-p 2010.

Här är lite av det som symboliserar det roliga Nolle-P jag fick vara med om på Y-sektionen förra året!

Ärtor och Punsch-sittning, ölfesten München Hoben, Nollephest och Kalasmottagninen. Vilka minnen!








mot honom hade hon inget försvar.

Oj, jag tänkte ju göra ett litet inlägg om vad som är nytt i min lägenhet. Jag har fixat lite nya grejer, men just nu hinner jag inte riktigt fotografera dem och sådär. Menmen, den som väntar på nåt gott... Nu håller jag på att fixa mitt hår så det är mer frisyr, mindre råttbo, och så försöker jag fundera ut vad jag ska ha med mig till Emelie i Norrköping i helgen. Tänker nämligen inte åka hem mellan dagarna nu på ett tag för det kommer vara så intensivt!

Var uppe på campus Valla här i Linköping innan och tittade på Packling, den där tävlingen som gick ut på att trycka in Nollan i den lilla bilen, ni vet? Den som jag visade er film från. Jättekul att se det igen! Många fina minnen. Såg dessutom en massa orienterare stryka runt där, så det kommer nytt tillskott till Linköping på den fronten med tydligen. Också kul!

Nu ska jag fixa ett tidsinställt inlägg så ni har något att läsa i helgen när jag inte är hemma!

twentysomething.

Hade mina bröder över precis och de smällde i sig massa choklad som jag hade (så bra för då slipper jag trycka i mig allt själv) och tidigare hade tydligen Sanna varit här och ställt en jättefin burk i mitt kylskåp. Titta, hemmagjort äpplemos! Helt fantastiskt gott. Mums!



I know you want it!

where my story begins.

Nu är jag framme i Linköping! Snart ska jag packa upp min jättetunga resväska som givit mig valkar i händerna redan, genom att släpa den genom vad som kändes som halva Sverige.

När jag satte mig på tåget så sa flickan (~10) mitt emot mig till sin mamma "Yes! Jag sa ju att det skulle bli en tjej!" Haha, så glad blev jag! Verkligen uppskattad genom att jag bara satte mig på min plats.

Ikväll blir det besök från någon bror sådär och på fredag är det skolstart! Mer om det senare, hej så länge!


on top of everything.



Just det ja! Har ju slängt in en ny header som ni säkert sett men inte riktigt nämnt själv att jag har den. Jag har en ny header! Så, då var vi klara med det.

frihet, flytt och ananas.

Nu är jag fri! I alla fall för tre dagar. Slutjobbat på Posten! I tre och en halv månad har jag haft postterminalen i Alvesta som arbetsplats men det är det slut med nu. Härligt!

Idag har jag packat, ikväll är det min sista kväll i Alvesta på några veckor och imorgon flyttar jag! Men misströsta inte, jag kommer resa fram och tillbaka mellan Linköping, Småland och Skåne så mycket det bara går.

Just nu avnjuter jag varma mackor, bland annat har jag slängt på way to much ananas och det är så grymt gott! Många utropstecken i det här inlägget känner jag!

långa nätter.



Nämnde ju när jag la upp bild på min turkosa ärm att min overall skulle pyntas med ytterligare en färg. Here we go - vitt! Tack Sara för att jag nu har en Civilingenjör i Elektroteknik-ärm från Lund! Snyggt så det förslår.

sensommar men vad gör det?

Var blommig och glad i lördags!


hello darkness my old friend, I've come to talk with you again.

Godkväll. Mitt i natten. Vad gör jag uppe såhär dags? Småflickor som jag borde sova.

Har slutat jobba, och varvar ner lite för att kunna somna. Annars ligger jag bara och vrider och vänder mig förstår ni. Tänkte sammanfatta helgen såhär:

• Jobb. Ja, med jobb fredag kväll och söndag kväll blev det ju knappt nån helg över?

• Trädgårdsfest i Eslöv. Lördagen spenderades i en supermysig trädgård hemma hos min kusin Jonas m. familj. Superbt. (Jag och Joel vann tipsrundan, ish)

• Joggingrunda. Tredje gången på en vecka! Wohoo! Inte ens respiratorvarning den här gången. Det tar sig!

när allt är miserabelt, flyger en ensam drake.

Jag förstår att ni alla suttit som på nålar och väntat på upplösningen av historien om jackan. Hur gick det? Passade den? Blev den hennes till sist? Nej, vänner, den fanns inte kvar. Tur var väl det.

Nu har jag jobbat 7 timmar till och har även handlat 2 hekto te. Ja, det var väl det ungefär. Ikväll blir det 5 timmar jobb till men innan det ska det bli tacos. Känns inte tacos lite höstigt? Hur som helst var vi jättesugna på det allihopa här hemma så tacos it is, höst eller inte.

Imorgon blir det trädgårdsfest i Eslöv. Hur mysigt ska inte det bli? Jätte!


tänk om...

Den här till synes ordinära torsdagen har jag fyndat ett par byxor. Helt vanliga, svarta stuprör i stretch för 200 spänn. Kap! Fick även syn på en strålande fin skinnjacka från Jofama by Kenza. Men ack, då måste man verkligen vilja ha den för att punga ut de där 1000 riksdalerna. (Och ja, det var reapriset som var 1000. Gaah.) Ska tillbaka dit (Butik M här i Alvesta) om en stund med mamma så vi får se om den är kvar. Och om jag orkar prova. Om den sedan passar... jag vill inte ens tänka på vad som kan hända. Stackars min plånbok.


vi har det bra, vi här bak i bilen.

När Pernilla tipsade mig om att det här klippet fanns på youtube blev jag överlycklig. Topp tre roligaste händelserna under Nolle-P för snart ett år sedan - Packling! Gick helt enkelt ut på att få in så många Nollan som möjligt i en liten liten bil. I klippet nedan är jag i laget till vänster (Y-sektionen) och vi vinner över C-sektionen. Allra sist räknar vi upp oss själva för att se hur många vi var i bilen, jag står som nummer 15. Enjoy!





Bild från studentnatt.se - jag i den ljusgula tröjan närmast kameran, med Linnea i grönrutig skjorta ovanpå mig.


they don't look back, cause what's the point of that?

Hittade det jag skrev igår som försvann. Det låg i ett utkast. Såhär var det:

"Intar lunch i sällskap av Oprah. Snart ska jag och Sanna baka kladdkaka, titta på Crossroads (ja, den måste man se då och då, i ren nostalgi) och sen ikväll ska vi på Harry P med Sofia. Har även pratat telefon med Emelie. Så mysigt! Vi planerar Norrköping. Skulle man kunna säga.

Min klassiska kycklingröra jag gjorde blev inte lika lyckad idag. Varför blev den inte det? Stora frågor såhär i lunchtid."

Idag har jag varit ganska effektiv. Packat, lagat mat, sprungit, handlat. Inte så illa faktiskt, och dagen är långt ifrån slut! Ska hinna jobba sex timmar också.



Har ett blåmärke under hälen. Ibland går det vilt till!

the end of an era.

Innan jag börjar dagens projekt att packa en massa tänker jag berätta vad jag gjorde igårkväll. Jag, Sanna och Sofia körde in till Växjö och sprang från parkeringen till bion i ösregn. Jag hade solhatt. Vältajmat.

Vi såg Harry Potter. Äntligen, skulle man kunna säga. Det har liksom inte riktigt blivit av, jag har jobbat en massa och så är det ju det där med att ta sig in till Växjö och hitta något sällskap och så vidare.

Filmen då? Magnifik. Mästerverk. Slående. Den hade allt. Världens bästa äventyr har nu tagit slut, vilket följt mig i nästan 10 år. Det är lite vemodigt. Men snart kommer väl en samlingbox ut?



Bästa outfiten. Synd på det där håret dock.

oh darling!

Nu försvann allt jag skrivit. Om Sanna, om min lunch, om Emelie, om blomlådan, om Crossroads. Nu orkar jag verkligen inte skriva allt igen. Ni får tro mig.

Istället ger jag er dagens Beatleslåt!


wouldn't it be nice?

Såhär ligger det till. Min vänsterärm på overallen är numera turkos. Lund-turkos. Tack för bytet, Josse!

Är smått utpumpad efter dagens så kallade löpträning. Sprang dryga 2 kilometer i spåret nere vid stugan, och det måste jag säga att jag är nöjd med då det är första gången jag tränar löpning sen jag och Pernilla sprang 8 km till och från Malmslätt en kall novemberkväll. Funderar på att eventuellt komma i form igen. För någon sådan finns inte längre. Form, alltså. Nu vankas mat!

.

Rykten går om att även den högra ärmen kommer skifta i färg. Vi får se!

monday you can fall apart.

Sådär, färdigjobbad! Nu är det bara 5 pass kvar den här sommaren, det är inte så illa! Är rätt mör nu så det ska bli skönt med ett par dagars ledighet, nästan fyra dagar närmare bestämt! Firade det med en tallrik som innehöll jordgubbar, hallon och blåbär när jag kom hem. Tack mamma!

Imorgon styr vi söderut igen, ner till Stugan i Norra Fredskog. Där blir det lunchgäster och allmänt helgmys i någon dag. När jag kommer hem ska jag visa något nytt (men ändå gammalt) och turkost som jag sytt fast på en mycket kär ägodel. Stay tuned!

everyone has a colour, all the colours are beautiful.

Ja, så var det klippt. (hehehe) Igårkväll jobbade jag, idag jobbar jag 13-22. Så därför är jag lite tyst nu. Men här nedan kan ni spana in mitt nyklippta jag och jag är jäklars nöjd! Sen en annan fundering - sen när har jag smilgropar?


årligt sommarnöje.

Sommar stavas litteratur. Den senaste veckan har jag bland annat plöjt de här två. Båda fina historier med tragiska inslag. Dels klassikern Love Story som jag läst en gång innan på engelska i annan tappning, och så Varför gråter inte Emma? som handlar om Arbogamamman och hennes tid före, under och efter det hemska överfallet. Båda rekommenderas! Läs mer människor!



Snygg tjej! Nu ska jag till frisören och göra något åt det där på huvudet. Har haft hästsvans konstant i en månad för det finns liksom ingen frisyr.

they take your soul if you let them, oh, but don't you let them.



Den här tänkte jag dela med mig av. Upptäckte den här låten i mellanstadiet med hjälp av min lärare Susanne på musikskolan. Älskar den fortfarande, varenda ord av den. Och hennes hår, såklart.

you had me at 'hello'.

Shame on me. Jag har inte bloggat sen i lördags, vilket är (räknar) fem dagar sen. Anledning? Jag glömde datorn i Skåne. Bradär. Visserligen har det funnits två datorer till hands här i Alvesta, men den ena är mammas jobbdator så den ska man inte röra i onödan och det andra monstret (aka vår gamla dator) startar man inte frivilligt. Då har man att göra resten av den dagen.

Så sammanfattningsvis har jag tagit semester från bloggen, om än lite ofrivilligt. Men nu är jag jättesugen på att blogga så det är kanske värt!

Först måste jag bara kommentera att Måns och Marie gjort slut. Ja, det är sant. Jag blev lite euforisk när jag såg löpsedeln igår, vilket visserligen är ganska oshyst av mig. Precis som jag har nån chans (äh, det är bara för att han inte träffat mig än!) och jag gillar faktiskt Marie så jag önskar inte henne något ont. Fin tjej! Hur som helst, tack världens bästa Emelie och Victoria för att ni vet hur viktigt det här är för mig och smsar mig så fort ni såg nyheten! Haha, riktiga vänner!

Med detta avslutar jag min bloggcomeback. Vi hörs, snart!

RSS 2.0