det är hälsosamt med födelsedagar. ju fler du firar, desto äldre blir du.

Igår var en himla rolig dag och kväll, men det väntar jag med att berätta. Ska istället presentera lite bilder från i onsdags då min lilla morfar fyllde 81 och det ställdes till med kalas.
.
Jag började med att åka lite bil. Mest sov jag.
Mina kusiner Simon och Mattis. Blickarna var för det mesta riktade neråt, för där sprang yrvädret Smilla, 19 månader omkring. Hon var dock för snabb för min kamera.
Fina Moa!

juldag; minikatter, mönstriga tights och riktig gran.

Bilderna från juldagen präglas av små söta kattungar och mina mönstrade tights som jag fick i julklapp dagen innan. Fantastiska. Bilderna är tagna av en annan julklapp, nämligen en ny kompaktkamera. Det är därför de ser ut som de gör, med olika inställningar på alla, för att testa runt och leka lite och lära känna kameran. Imorgon blir det 81årskalas utanför Lund.
.

it's been said, many times many ways.

Är helt utslagen efter julfirandet. Ska på något sätt klara mig igenom den här dagen (har redan överlevt mellandagsrean i Alvesta city, det var den största prövningen idag) för att imorgon fortsätta festligheterna när vi har en 81åring att fira.
.
Juldagen i de mörkaste skogarna i Småland.

julafton anno 2011.

Såhär har min jul sett ut hittills, med pyntning med blommor, tomtar och granetablering i vardagsrummet. Julbord och lite klappar har jag också träffat på.

där vintergatan slår sin bro.

På min vägg i mitt flickrum (låter väldigt märkligt att säga så men det är ju så det är) har jag två uppsatta diplom som jag är extra stolt över. Vid det ena hänger det dessutom en liten lapp som jag fick av en av våra lärare när jag slutade nian.
.
Såhär står det på den: Sofia: Du är kanonduktig - på allt... det är nog ingen överdrift! Det ska bli så spännande att se vad du kommer att sluta som. Vilket jobb skulle inte passa dig? Du är inte bara duktig, du är väldigt rolig och kvick också! Det har varit jättekul att lära känna dig och få en inblick i hur du tänker och vad du tycker. Du är mycket, mycket klok!
.
Vem blir inte peppad av att läsa det där? Min pepp-lapp.

driving home for christmas.

Kanske den bästa dan före dan före dopparedan någonsin. Sova ut hemma, äta frukost i lugn och ro med mamma, och sen en shoppingrunda på byn. Mycket mat ska det vara! Har pyntat med tomtar i eftermiddag, och sen stack vi en sväng till gymmet. Gick så himla bra att träna också. Sen när jag kom hem, så hade resultatet av min hemtenta kommit. Godkänd! Yes! Dessutom var alla kommentarerna på frågorna positiva, och på 3/4 frågor hade de ingenting att kritisera alls. Känslan av att det man gör är helt rätt, åh, underbart! Nu blir det en bra jul. Ikväll ska jag hämta Jakob, Elin och katterna vid tåget och sen är det snart dags.

people shouted let everyone know.

Dan före dan före dan före dopparedan. Redan! Vart tog december vägen? Jag och Pernilla pratade om det här i helgen, och vi kom fram till att den här hösten måste ha saknat en månad, ungefär så fort har det gått.
.
Igår var jag i skolan för sista gången i år, jag och Hanna satt nästan ensamma i hela C-huset och skrev och pratade och fnissade lite, sådär som det blir när man egentligen bara vill gå hem och ha jullov. På kvällen fikade jag hemma hos Lukas och Sanna, som nu precis börjat flyga från Amsterdam till andra sidan Atlanten. De firar jul på Bahamas i år, dessa lyckostar. Men, Alvesta är inte så dumt heller. Såklart.
.
Nu väntar några dagar av städ, stök, julmys och kära återseenden.

Julbord i söndags.

för vem i hela världen kan man lita på?

Sitter och peppar igång lite för julfirande nummer 2. Igår var en kalasbra dag, med mat, personliga (nästan en underdrift) paket, Love Actually och en liten spontanutgång med Sanna. Ikväll stundar som sagt jul, med mina kompisar, precis som vi hade ett julbord förra året som var en ordentligt succé. Nedan några av Sofies bilder från förra året.

men inte är det något julväder.

Idag ska jag fira jul. Jul 1 av 4 tror jag det kommer bli. Den här gången ska jag bara ut från min trappuppgång och in i den bredvid, från tvåan till fyran. Det blir julfirande med huvudsakligen Lukas och Sanna, som ska åka till Bahamas på onsdag och inte kommer fira jul med oss här hemma således. Jakob och Elin kommer också idag så de ska också vara med och fira idag! Så jag har en Janssons i ugnen och kakor och några paket i en påse, snart redo att gå.

Jul i Alvesta förra året.

säg är det ljus vi ser, något mer än stjärnors milda sken?

Sitter och pustar ut efter att ha gjort massa magövningar till Oh Helga Natt. Kanske lite märkligt, men det är sånt som händer när det är Rockgympa juledition.
.
För övrigt så är jag lite stressad. Mycket som ska hinnas med på lite för lite tid, känns det som.

och jag hoppas och tror.

Jag har varit så snäll, att adventstomten gav mig en cupcake. Med läppglans i! All that a girl wants.

baby give it up, give it up.

Nu blir det en promenad längs minnenas allé! Vad har jag gjort i december de senaste åren? Vi börjar med December 2010.
December 2010 bestod bland annat av snöiga vinterpromenader i Gamla Linköping och tenta-plugg.
.
December 2009:
Luciatågsglada tjejer och så den sista julshowen för min del.
December 2008:
Jag var med och vann fotbollsturneringen i skolan tillsammans med Jonna, Josse, Annie, Malin, Erica, Emelie och Alexandra. Så galet roligt!
.
December 2007:
Lekte underhållare med Philip och Simon, och hade slappa matte A-lektioner med Sanna.

kring jordens slätter vandra.

Det är en dryg decimeter snö i södra Småland. När jag åkte från Linköping igår åkte jag söderut från barmarken och det blev bara mer och mer snö. Uppe i Hanaslöv igårkväll var det minst tre tappra entusiaster som åkte skidor. Så kom vintern i år igen.
.
Nu sitter jag och har fikapaus. Jag pausar från arbete med hemtentan som den här veckan ägnas åt. Den är inom mitt nya favoritämne vetenskapsteori (ja, jag gillar det till skillnad från många av mina klasskompisar) och just nu är det korrekturläsning av allt jag skrivit som gäller. En helt okej förmiddag, med Lunds Studentsångare som skrålar julsånger i bakgrunden.

at least I thought so.

Lite adventsbilder från min lägenhet. Ganska så ultimat mys faktiskt!

isn't it madness, he wont be mine.

Det småstormar ute, vilket det gjort i en vecka nu. Men man blir så stark av att cykla i motvind! Det är bra.
.
Vad jag egentligen tänkte skriva var att jag sitter och chattar med min fina vän Joffin (Josefine kanske hon börjar kallas nu, men vår relation går tillbaka sen vi var 5 år och då var det Joffin för hela slanten) som för tillfället bor i Bournemouth, England. Hon har velat plugga i ett engelsktspråkigt land sen vi var ganska små och att hon nu förverkligar sin dröm gör mig sjukt stolt över henne! Så himla cool tjej.

Jag och bästaste i nian. Vi gick i samma klass i tio år, svårslaget!

rather dance than die.

Sitter och snorar i min jättestora hoodie som det står Kamratstödjare på i en fin sån där ring man kunde göra i Word 1997 typ. Dessutom står det Sofia på ryggen, i ett helt annat malplacerad typsnitt. Vet inte riktigt vem som tänkte där, men skön är den. Från nian. Och just det, snorar. Förkyld tjej.

RSS 2.0