she's the one.



Ja, nu vid halv tio är jag inne i Hässleholm och hejar på Moa! Hon tävlar flitigt i sommar, och jag har lämnat Östergötland för Skåne med ett snabbt stopp i Småland så det passar bra. Hoppas dessutom hon inte har tvättat sig sedan i torsdags, då hon mottog blomma av Usain Bolt himself och fick skaka hans hand. Det kanske finns Bolt-baciller kvar på henne? I så fall vill jag ha allihopa!

Bilden är från 160-årskalaset i juni.

Linköpingsäventyr med Sanna.

I onsdags var det en strålande fin dag i Linköping. Sanna kom över och bakade brownies med mig, och när den stod i ugnen var hon lite sugen på att kasta ut ett ägg från min lägenhet. Okej, sa jag. Här nedan spanar hon så att hon inte ska kasta någon i huvudet, det vore ju olämpligt!



Det blev mosigt på gatan.



I torsdags var vi badsugna, och cyklade till Tinnerbäcksbadet. Där tränade vi först i 45 minuter och sedan blev det fika, vattenrutschkana, solning och mys. En toppendag!




so tell me



Dags för quiz på Nationernas Hus här i Linköping. Vet ni vem som planerar att vinna?

and I'm not gonna lie to you, I'm not gonna do the things I usually do.



Ett nytt hjärta med rosor på som hänger på min toalettdörr här i Linköping. Sommaren är här! Fantastiskt att ha balkongdörren öppen. Dock drömde jag att vi hade en massa ankor inne i huset hemma så det gäller nog att passa sig.

5 om mig.

1. Jag är ganska ordentligt höjdrädd. Framförallt har jag jättelätt att få svindel när jag lutar mig ut från ett balkongräcke eller tvingas klättra på stege. Flygplan går däremot utmärkt.

2. I framförallt lågstadiet var jag ett litet energiknippe, min fröken sa alltid på utvecklingssamtalet till mamma "är Sofia inte glad så är Sofia sjuk".

3. Min Pappa och min kompis Olof är de enda två som kallar mig (och får kalla mig) Fia.

4. Jag har brutit lilltån, flisat av en benbit i armbågen och fått en spricka i bäckenbenet, men aldrig varit hos en läkare för att jag varit sjuk.

5. Jag gillar all mat och gärna i stora mängder men om jag får slipper jag helst att äta skaldjur.

får det lov att vara en nisse?

Det finns så många minnen från min gymnasietid och framförallt det som vi fyra tjejer i klassen hittade på. En rolig sak är när vi har ett eget litet julmys med pepparkakor och julmust och paket i ett grupprum, under tiden de andra tre egentligen skulle haft tyska. Då promenerar tyskaläraren förbi vilket gör att Sanna, Sara och Therése slänger sig ner på golvet illa kvickt medan jag sitter kvar på min stol och flinar nöjt. Ett fantastiskt kul minne.

En annan sak jag kom att tänka på var när vi någon dag bestämde att imorgon, då ska vi ha samma färger på kläderna. Så det kunde vara "jeans med gul överdel" eller "svart, vitt och blått". Var det då någon av oss som sedan glömde det blev man lite utanför, haha.


Vi hamnade tillsammans med skolsköterskan på lokalnyheterna en gång i tvåan.



Öppet Hus i ettan för niondeklassare, vi misslyckades ganska ordentligt med att göra stora pampiga alunkristaller.

the power of love.

Hej levande zoombie. Har jobbat 42 timmar den senaste veckan, varav 21 av dem har varit natt. Hälften alltså. Fint överarbetad tjej har ni här, och jag är fruktansvärt trött just nu. Men jag kämpar på, försöker packa klart och äta ordentligt. Imorgon börjar min sex dygn långa semester!

Bilden visar mitt favoritcitat som inte kunde vara mer viktigt just nu.



sing me to sleep.

Bara en liten sak till tänkte jag slänga in här. Köpte ett nytt nagellack igår, och nu när jag provade det märkte jag att det var i exakt samma färg som t-shirten jag har på mig idag. Så fint man kan få till det!



Nu blir det äggmackor och en fin bok i soffan innan nattjobbet.

mellanfart.

För att pigga upp oss lite igår och inte låta onda makter påverka våra liv så åkte jag och Sanna in en sväng till Växjö, shoppade lite och åt gott. Här är en bild från när vi nöjt hade roffat åt oss det största provrummet på H&M. Klänningen jag har på mig fick följa med mig hem!

Kvällen spenderades i soffan med två filmer och samma tjej som tidigare under dagen, kände inte riktigt för att vara ensam. Man är märkbart skakad, men det är inte lika chockartat som i början nu längre. Ta hand om varandra!


Norge.

Det är ingen mening att jag skriver en massa om vad som hänt och hit och dit, det vet ni redan säkert.

När jag kom hem igårkväll från jobbet (glädjen över att få ha slutat tidigare försvann rätt fort) var det tårögda föräldrar jag hittade i soffan och de sa bara "det är ännu värre. De skjuter på ett ungdomsläger."

Jag kan inte sova ordentligt, kan inte tänka, kan inte kan inte. Mina nära i Osloområdet är oskadda men okej kommer det aldrig att bli.

take my word.

En dag i februari 2006 kunde jag inte hitta min Siemens-mobiltelefon. Tillslut kom jag på att den låg i innerfickan på jackan. Bra. Fast ajdå, jag kunde inte hitta jackan heller. För den var i tvättmaskinen. Så där och då blev det hejdå till den mobiltelefonen, men dess efterträdare blev mycket omtyckt. Det var första telefonen jag kunde importera min egen musik på, och det var då jag för första gången valde en egen låt som ringsignal. Sedan dess har jag inte bytt. Så i 5,5 år har nu den här låten spelats upp när min telefon ringer.

Det värsta är att jag blir så extremt hispig om jag hör den låten på film eller radio. Kan inte ha kvar den på mina egna spellistor på Spotify heller. Det finns inget som får mig att bli så stressad som det här introt.



ZZ Top - Tush.

våta spår.

Lånade en bok av Tina för några veckor sen. Våta Spår av Katerina Janouch och jag är mycket belåten! Den fick mig att både skratta och gråta (och det är inte ofta man gör det rakt ut när man är själv hemma). Dessutom var den så spännande att jag ville läsa mer och mer, i alla fall i slutet. Läs! Kom an!


jag får aldrig nog utav staden som om sommaren sjuder av kärleken.

Lite fler bilder från i helgen. De har jag snott av Alexander.



Kalaskalas.



Forsner var där. Hejhej!




Smålandshörnan. Citat Alexander: "Typ bästa hörnan."



Dagen efter. Återvinning.


Promenad genom Rävlanda. Jonas och Jonas.



Pernilla, Linnea och jag. Sådär dagen efter. Pigga, glada, alerta.



Och Altis såklart. Alltid Altis.

please don't give up

God morgon! Ja, jag steg upp för drygt fyra timmar sedan eftersom jag jobbade natt. Min näst sista hellånga natt i alla fall! Skönt det. Jag fick lite besök av Jakob och Elin och två kattkillar innan här och jag och Malley passade på att gosa lite i fåtöljen. Ja, det är väl allt som hänt idag. Om en och en halv timme börjar jag jobba igen. That's life.



Ps. Ja, jag ska klippa mig. Snart.
Ps 2. Ja, jag är så brun som jag ser ut att vara. Vet i sjutton när det hände. Men ändå.

ibland.

Den här dagen började bra med lång sovmorgon, lite mys på altanen, telefon med mamma och så promenad i Hagaparken. Nu kan man lätt tro att jag är i Stockholm, men ack så fel, vår park här i Alvesta heter också så. Hur som helst så har jag nu gosat ner mig i soffan och det finns inget jag vill mindre än att jobba natt i natt. Dessutom kommer mina föräldrar hem imorgon och då när det är så nära så saknar man dem ännu mer. Suck. Livar upp mig med den här roliga skylten vi såg förra lördagen.



Även om vi nästan är ute så är det No Smoking. Frack däremot går utmärkt. Mvh Svenska Staten.

mycket prat om inte så mycket.

Tänkte passa på att säga B när jag ändå sagt A - ja, jag har kommit in på linjen jag sökte! Så det var ju allt enligt planerna. Den 19e augusti blir det skolstart för mig i höst, vilket innebär 3 dagars sommarlov. Strålande, haha! Har förresten lite svårt för om jag kan skriva 'haha' i min blogg. Men jag tror jag kan det. Försöker dock vara sparsam med smileysar, men vi får se hur det blir med den saken.

Nu har jag varit ensam i huset här hemma i två veckor. Några dagar har jag varit på besök hos mamma och pappa i stugan men det är ändå tomt. Det här huset ska inte vara såhär tomt och tyst. Fast det är ju trevligt att ha en diskmaskin alldeles för sig själv.

Jag har förresten lyckats odla bananflugor i köket. Ajaj. Men då är jag ju inte ensam här i alla fall.

I'll follow the sun

Kom på att jag inte visat bilder från när jag, Ma och Pa gjorde skånska västkusten. De här bilderna är från Kullaberg, den översta precis vid Kullens Fyr och den undre när vi klättrar ner för en bergvägg. Vilken dag!




I thought that I heard you laughing.



En väldigt söt födelsedagstjej i fredags, då jag hade en otroligt mysig kväll i Rävlanda och Göteborg med omgivning. Vi fick god middag, tårta, nya bekantskaper och så testade vi på utelivet i Göteborg med. Annorlunda mot de andra städer och ställen jag testat, men väl värt! Dock var jag himla trött på bussen hem i fredags natt, jag slockande många många gånger innan jag somnade på rätt ställe - i husvagn på Linneas tomt med Sofie och Pernilla.

På lördagseftermiddagen åkte jag hem till min kusin Moa och bodde ett dygn i hennes nya lägenhet i Smålandsstenar. Ett dygn fyllt med mys, mat, hundpromenad och film. På tisdag drar hon till JEM, heja!

Nu är jag trött, och ska snart sova. Tidigt jobb imorgon!

det är fest! (schizofren)

Jag har varit på många häftiga konserter. De två konserterna med The Mersey Beatles som jag besökt de två senaste vårarna har varit helt otroliga (blir en tredje gång i höst) och The Ark på Karl-Oskardagarna förra året var magiskt. Men de, och de andra konserterna jag varit på, slår fortfarande inte min allra första konsert. Jag var 12 år, åkte till Halmstad med mina bröder för att i deras hemstad se Gyllene Tider. Vi stod nästan längst fram, och det var något extra för en tolvåring med stora fötter, ful frisyr och rangliga ben. Vi kunde alla låttexter utantill, och jag var hes i flera dagar efterår. Jakob var 20 år, och vi fick lova att vara stökiga i bilen hem för att han skulle hålla sig vaken.

Det här är de få mobilbilderna som finns från den kvällen (när mobilkameran var typ, värdelös).

'


hittin' the road.

När det här inlägget publiceras sitter jag och Pernilla, världens bästa Pernilla, i bilen (allas vår Sigge såklart) på väg till Linnea för att fira hennes 20 år! Det kommer bli en jättemysig återträff med Linköpingskompisar, och jag ska försöka att inte glömma mitt leg. Något jag har gjort flera gånger redan, alla gånger är en för mycket liksom. Det blir inte enkelt då direkt.


14 juli.

Det är inte klokt, som det regnar! Perfekt dag att vara på IKEA då, tyckte vi. Precis som resten av sydsverige + halva kontinenten. Men det var bra, jag föråt mig på bearnaisesås. Nu om någon timme är det dags för jobb, innan det hade jag tänkt hinna både diska och städa. Imorgon börjar min roadtrip i nordvästra Småland och Västergötland. Det längtar vi efter!



Igår gick Emelie och jag runt en mil. Trötta blev vi, och så badade vi efteråt. Det var kallt.

girl, you're amazing.

På fredag ska jag fira en blivande 20åring i Rävlanda, nämligen Linnea. Jag har precis fixat klart min och Pernillas present, den kommer bli legenwaitforitdary! Hoppas hon blir glad. Hoppas dessutom hon läser det här så hon blir nyfiken!


bemärkelsedag!

... och förresten, grattis på födelsedagen Jakob. Du är bäst i världen! ♥



NSM-bankett 2010.

jag längtar bort ifrån hans kyla och hans charm.

Paradis på jorden. Bilder från semestern i stugan i helgen. Tur att mamma har en bra kamera när jag själv har en värdelös!


living is easy with eyes closed

En halvtimme kvar till jobb. Let's go! Nedan den enda bilden från Skånes Djurpark som är värd att visas. Pappa snackar med björnunge, aw! Ge mig! Inte Pappa alltså, honom har jag redan. Björnungen, såklart.


take it easy and let it pass.

Ett litet hej från skogen!

Vår uppkoppling här är inte att rekommendera för större projekt, dock. Så någon bild kommer jag inte bjuda på. Det har tagits några fina både igår och idag, men de sparar jag till senare tillfälle.

Vad händer just nu? Förutom utflykterna och stunderna ute i naturen här så har jag börjat fundera på när antagningsbeskeden till hösten kommer. Förra året kom det den 12 juli och det kan väl vara något liknande i år då. Egentligen är jag inte så orolig, jag är ganska säker på att jag kommer in. För er som inte vet kan jag berätta att jag har sökt miljövetarprogrammet i Norrköping, och med mina 19.1 i betyg (exklusive meritpoäng) borde det inte vara några problem. Men lite nyfiken är man allt!

Det har regnat nästan hela dagen, så nu sitter jag här med en brasa bredvid som Pappa precis tände. Så ska det vara i ett nära på 150 år gammalt torp.

Vi hörs mer när jag kommer hem på måndag-tisdag.

and if somebody's going to make it, then that somebody's gotta be you.

Det här blir det sista inlägget på några dagar. Nu är det nämligen dags för jobb om en dryg timme, och sen så fort jag vaknar imorgon bitti åker jag till stugan och sommaren. Så om ni tänker klaga på låg intensitet här så är det semester som gäller, gott folk!



Vår i stugan, 2008. Vad vi gör? Orienterar på tomten. Haha.

gorgonzola, flakmoppeflak och minigolf.

Det var fint igår, med mamma och pappa. Vi åt fläskfilé med gorgonzolasås på vår favoritrestaurang i Hässleholm, Casablanca. Sen vinkade de av mig vid tåget för jag skulle hem och jobba lite. Avrundade kvällen med Matchpoint, en halvbra film som jag såg med Sanna.

Nu har jag precis varit ute en runda, hittade Philip vid församlingshemmet och åkte på hans flakmoppeflak ner till parken framför kyrkan. Det var det mest festliga som hänt idag. Och innan jag jobbar 19-22 och 01-05 ikväll och inatt så ska jag och Sanna spela minigolf här i Alvesta. Det var minsann inte igår! Man får göra vad man kan av det lilla som finns här.



Jag igår.




Jag idag. Samma brud.

tisdagstrip.



Sitter ute på altanen, helt omöjligt att få en vettig bild med webkameran då den är inställd på inomhusljus. Så jag ser inte ut riktigt såhär just nu. Men nästan! Nu ska jag springa ut och hämta posten som precis kom och sen ska jag till Hässleholm. Later skaters! (Och sen när säger jag så?)

when you smile at me I know exactly what to do.

(Förlåt om ni är trötta på mina små textrader som rubrik. Men det är inte jag.)

Den här dagen kommer inte gå till historien som den bästa i mitt liv. Har varit less på att vara ensam, saknar ma och pa i det här huset. Det känns inte likadant utan dem. Men i morgon träffar jag dem, då ska vi på shoppingdate i Hässleholm! Det tar inte alls lång tid dit med tåg, dryga halvtimmen, och det är ju som att åka in till Växjö med buss. Det kommer bli fint.

En sak som piggade upp mig var när jag såg att jag fått ett mail från en kompis som jag inte hört av på ett tag med ett litet hej och vad händer nu för tiden, varför hörs vi inte oftare? Sånt tycker jag om. Tack!

Nu ska jag spendera kvällen i soffan med öl, chips (testosteronet sprutar), One Tree Hill och Lotta på Liseberg tror jag. Kan nog bli en bra avslutning.



Så typiskt mig. När jag har en lite sämre dag börjar jag saknar saker jag haft, bara för att göra mig själv ännu mer nere. Typ mitt långa hår.

cause they whisper to loud for me.

Nu när jag varit södra Sveriges sämsta bloggare några dagar tänkte jag bjuda på ett till inlägg direkt (för sen lär jag väl hänga i soffan hela dagen). Mamma köpte för några veckor sen ett insynsskydd till toafönstret. Och det kan vara bland det bästa som finns i vårt hus nu!



Två kissekattar spanar, och när det är mörkt ute ser det ut som att de sitter på fönsterblecket och småpratar med varandra. För det gör katter. Småpratar.

lucky lucky you, lucky me.

Ja, jag är vid liv, men nej, det är inte med stor marginal. I lördags var jag och tittade på när andra människor blev trötta. Sen "sov" jag i tält med Magnus, Jens, Stina och Simon. Det var så äckligt klibbigt, I tell you. Fick väl tre timmars sömn i alla fall. Vid 03 gick jag och Jens upp och mötte Pernilla som bodde i granntältet för frukost. Vid femtiden på morgonen sprang jag mina tre kilometer och sen kämpade jag för att vara vaken resten av dagen. Men bra hade vi det! Toppengrej det där.

När jag väl kom hem till Alvesta fick jag i mig lite mat och sen däckade jag vid 15 och sov till 23. Då var det nämligen dags att dra till jobbet, så 00-05.30 (ja, jobba över en halvtimme var precis vad jag kände för) var jag vaken på jobbet igen. Sov fyra timmar när jag kom hem, och nu är jag vaken igen. Min dygnsrytm blev så rubbad att den är normal igen. Du milde. Vill dock aldrig göra såhär igen, det var inget kul alls inatt.

Nu kopplar jag av med en tidning och bloggar, det blir alltid massa att läsa ikapp även om man bara varit borta två dygn. Lite senare ska jag iväg och handla god mat för mammas pengar. Jag övar på att bo ensam.

let's go, leave it all behind

Jahapp. Då var det Skruv som gällde idag. Skruvat. Hehehe. Nä, men allvarligt talat. Vilka skor ska jag ha med? Utöver orienteringsskorna? Sandaler och gympaskor eller kanske gummistövlar om vi hamnar ute på en åker med långt blött gräs? Orkar inte gå runt och vara blöt om fötterna i ett dygn heller.

Det löser sig. Tror jag allt. Ska hur som helst få träffa Pernilla och brorsorna och StinaSimonJens lite annat fint folk jag gillar. Det är ju värt alla dessa skoproblem. Sen på söndag eftermiddag, när jag kommer hem helt utpumpad och trött så ska jag försöka sova några timmar för sen ska jag jobba natt söndag - måndag. Måste älska livet!



Ett par av alla trasiga orienteringsskor genom åren.

if I can't feel your touch I've got nothing

Lite funderingar en fredagskväll.

Lyssnar på något så mysigt som den här, nyss hemkommen från jobbet och i kylen stod lite jordgubbar till mig som mamma och pappa sparat. Jordgubbar och glass. Så galet fint. Oh, nu kom en ännu mysigare låt. Favoriten.

Det gick förvånansvärt lätt på jobbet idag. Alla var glada på något sätt. Och så har jag lärt mig var Fågelfors ligger.

I helgen ska jag till Skruv för lite orientering, det ska bli kul. Lite seriöst, mycket för skojs skull.

Jag gillar sommaren.

utflykt, torsdag.

Det här inlägget skulle egentligen dykt upp igårkväll efter jobbet men så blev det inte, av olika anledningar som stavas lathet, öl och trötthet. Hur som helst skulle jag berätta om den mysiga dagen mamma och jag hade igår när vi åkte till Öhrs lantcafé, ett av de finaste ställena man kan tillbringa en eftermiddag på.



Mamma åt räksallad, som hade mycket finare färger att ta kort på än min cesarsallad. Dock var min supergod.

De har ett rum inne på cafét som luktar precis som det gjorde hos farmor och farfar. Det gör mig både glad och lite sorgsen på samma gång.



Efter några varv i trädgårdsbutiken med inredningsbutik kunde vi dra oss hemåt igen, helnöjda!

RSS 2.0