kom hem, viskade hon. bara kom. hem.

Jag vet att det är lätt att hoppa över att läsa när någon lagt upp en låttext eller annan textmassa. Men jag ber er, verkligen, läs den här. Det finns ingen text som får mig mer berörd än den här, och som betyder mer för mig just nu. (Finns i olika versioner och berättelser.)

I'm coming home I've done my time,
Now I've got to know what is and isn't mine,
If you receive my letter tellin' you I'd soon be free,
Then you'll know just what to do, if you still want me, if you still want me.
Tie a yellow ribbon `round the ole oak tree,
It's been three long years, do ya still want me?

If I don't see a ribbon `round the ole oak tree,
I'll stay on the bus, forget about us, put the blame on me
If I don't see a ribbon `round the ole oak tree.

Bus driver, please look for me,
`cause I couldn't bear to see what I might see,
I'm really still in prison, and my love, she holds the key,
Simple yellow ribbon's what I need to set me free, I wrote and told her please.
Tie a yellow ribbon `round the ole oak tree,
It's been three long years, do ya still want me?

If I don't see a ribbon `round the ole oak tree,
I'll stay on the bus, forget about us, put the blame on me,
If I don't see a ribbon `round the ole oak tree.

Now the whole damn bus is cheering and I can't believe I see
A hundred yellow ribbons `round the ole oak tree.
Frank Sinatra - Tie A Yellow Ribbon Round The Ole Oak Tree

enjoy your coffee.

Ägnar eftermiddagen åt plugg. Det är endel att stå i! Har skrivit mina frågor till seminariumet nästa vecka, det är skönt att ha det gjort. Dock tänker jag redigera den ena av dem, är inte riktigt nöjd med dem. Men det är ju alltid bra att ha en grundfråga att utgå från.
Har hinkat i mig kaffe också. Det hör liksom till. Grymt att ha en plugg-mugg med lock, enjoy your coffee.
Har på mig min t-shirt från Slovakien som Moa gav mig när jag fyllde 19. Modern technology owes ecology an apology. Passande tema på den!

här är natten, när vi räknar våra stygn.

Som ett obehagligt allvar 
drar sig hösten in i stan. 
Det finns en doft av allt i mörket, kallt och blött, 
och nästan tyst. 

cause you're the fire, you're the one, but you will never see the sun, if you don't know, you're right next to the right one.

(Varning för galet oredigerade bilder med 5 år gammal kamera.)

Igår var Jakob hemma hos mig och åt trerätters middag - hans födelsedagspresent från mig i somras.
Dukat med blommor och mysljus. Märk väl servetterna! Inte varje dag.
Förrätten var den gamla godingen sparris inlindad i lufttorkad skinka med citronkräm. (Arkivbild, därav så snygg.)
I full gång med varmrätten! Lyxig pastasås med ädelost, lövbiff, bönor och champinjoner bland annat.
Avslutningsvis: jordgubbar och glass. Omnomnom.

Till sist, mest risk för att bli blödig, tänkte jag avsluta inlägget med att säga att jag kommer sakna min största storebror extremt mycket när han i helgen flyttar från Linköping. Har vant mig vid att äntligen bo i samma stad igen. Du är bäst. ♥

when I was younger so much younger than before.

Hjälp! Jag kommer inte in på bloglovin. Vilket sätt jag än försöker komma in på sidan slussas jag vidare till någon mystisk site med skumma länkar. Har någon samma problem? What to dooo?

from the beginning, there were people that were different from the rest.

Nere på stan idag hörde jag en röst i ett högtalarsystem jag kände igen. Gick lite längre in i gallerian, och där stod Tony Irving och presenterade ett par dansare. Sedan drog det igång en modevisning med gallerians klädbutiker, och bland de som gick på catwalken så såg jag en kille från LiU jag vet vem är. Det var inte direkt väntat. Spännande lördag.

Snart ska jag till Jakob. För kanske sista gången på länge. Trist. Men därför får vi göra den här kvällen superb!

Jag gick loss med kammen och sprayflaskan för någon månad sen. Typ så jag ser ut ikväll med. Typ.

no matter what I say, I'm not over you.

Jag är så lycklig för att det är lördag. Att få sova i 11 timmar och vakna av sig själv utan den där frenetiska väckarklockan vars inbitna signaler inte är från denna värld. Dessutom har den här veckan stavats sömnbrist av ungefär 17 åtskilda anledningar, så en helt vanlig natts sömn var guld värd.

Igår var jag hemma hos Sofie och såg Boys don't cry. Bra film! Men vi missade den där böghästen de pratade om. När i filmen dök den upp? Vi tänkte, att det var ju något man inte ville missa.

Nu, efter lite stadgande frukost ska jag ut i det soliga höstvädret. En runda på Bondens Marknad och senare stan väntar, för att få med mig lite nödvändiga prylar hem. Bland annat ett paraply. Varför äger jag inget vettigt paraply? Det är ju höstens A och O.

you wont find nobody else like me.

Hej fredag! Vid tio i förmiddags var det dessutom helg för min del. Har läst igenom ett antal dokument nu inför nästa delkurs-start på måndag, så nu får jag njuta av helgen på riktigt utan dåligt samvete dessutom. Om det inte hade varit så att jag precis smällt en massa lunch och blivit himla mätt, skulle jag börjat äta glass redan nu. Det finns inget som är så mycket fredag för mig som just glass. Så det blir det snart. Fram tills dess: Inget vettigt alls. Det är ju fredag.

om torsdagar, och om att inte somna på campusbussen.

En torsdag 10-17 i Norrköping. Seminarium, möte och brandföreläsning med en styck brandman. Tråkigt att han inte hade uniform, tyckte vi.

"-Man vill ju inte att en massa brandmän måste rycka ut och komma hem till en i onödan.
-Jo?"

Sen somnade jag på bussen. Mathias tog kort på det. Tack. Dagens misstag.

tjugo år. två människor.

Kombinerar nu slutförandet av min rapport med bloggande och halv åtta (snart Bonde). Har dessutom nyssens kommit hem från promenad och scones-ätande och mys här med Karla. Vi har bott nästan grannar här i Linköping ett år nu men har inte tagit tag i att ses. Så idag var det dags! Och vi kom överens om att det inte var sista gången.

För övrigt har jag idag läst ut den här boken. En Dag av David Nicholls.
Jag lånade den av Pernilla och blev mer och mer fäst vid den. Den hade nåt lite fult och smutsigt över sig. Skavanker. Det löser sig. Och så löser det sig inte. Och så löser det sig. Och så vidare. Den fick en liten plats i mitt hjärta nu. Ska bli mysigt att se den på film med allra snyggaste Jim Sturgess!

jag ska dansa fastän hjärtat brister.

Idag stod min klocka på 8. Därför vaknar jag självklart halv sju med en oförmåga att somna om. Och så regnar det ute. Såklart. Men jag tror det här kommer bli en himla bra dag ändå. Jag är på bra humör.

Dessutom ser mitt köksbord ut såhär, med färska blommor från Småland och lite tidningar jag fått ärva av mamma. Icakuriren är sjukt underskattad tror jag. Nu frukost!

träningsvärk, sherlock, alvesta och kaffe.

Sitter i skolan, med min dator, min kurslitteratur och med min träningsvärk. Simmade som sagt igår, och jag satte nytt rekord på mina 1104 meter med nästan 4 minuter så det är ju helt okej att ha träningsvärk då. Förutom att det gör ont! (No shit Sherlock)

Har hur som helst kommit ganska långt i mitt arbete och väntar nu på pluggmotivation och kaffe. Känns som motivationen kommer komma flygande fortare än kaffet. Dessvärre. Ikväll väntar det fika med en Alvesta(typ)-kompis! I'll let you know.

Jag och Sofie under pluggplugg i vintras.

i'm all shook up.

Har idag gått upp tidigt, åkt till skolan, haft två möten, åkt hem, lagat mat, skrivit rapport, simmat portkoden (1104 meter) och ätit litet mellanmål.

Resten av dagen ska jag handla mat, tvätta, äta middag, tvätta lite mer, plugga lite till och sova. Bloggar gör jag en annan dag.

if you feel the summer nights calling, calling out for you.

Fryser om fötterna. Har gått omkring med hål på strumpbyxan hela dagen, så att stortån stuckit ut som en potatis. Sedan känns den konstig. Stortån, alltså. Imorgon drar jag söderut för att jobba och hänga med fint folk hela helgen. Så passa er för att ha för roligt utan mig här med andra ord.

München Hoben-kön för några veckor sen. Förstår inte hur mitt hår har kunnat växa så mycket sen dess. Naturens under.

let's make the party last, all for one.

Nu: tårtkalas!

mellan t och u.

Pluggpaus. Igen. Nu har den dock blivit ganska lång då jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Har skrivit klart min IBU (individuellt basgruppsunderlag) och så har jag förberett mig inför seminariumet imorgon. Det blir nog lite läs i min (Pernillas) bok innan det är lunch och då kan man vara ledig med gott samvete.
Ikväll väntar det födelsedagstårta hos Klara. Sånt gillas! Grattis, bästa Klara!

(Här skulle varit en glad bild på mig idag men eftersom jag sitter i skolan så... blir det inte så.)

mina vänner säger vakna upp och sluta tänk på det.

Gula löv fladdrar förbi mitt fönster. Min balkongdörr är lite öppen, snart kommer de samlas i en hög på golvet i mitt vardagsrum. Så att hösten blir sådär påtaglig. Vare sig man vill eller inte. Snart kommer alla få sitt hösthumör, det är oundvikligt. Jag har två hösthumör. Det mysiga som tänder ljus, det glada, livet-är-inte-så-dumt-humöret. Men det finns också höst-depp-humöret. Som tur är har jag inte sett till det på ett par veckor, så livet är faktiskt ganska bra. Ja, det är inte så dumt alls.

Igår var det sprint-KM med LiTHe Vilse och upptakt med Vilse, LiTHe Syra och LiU Elitidrott. 131 personer vad på upptakten, det är så galet mycket orienterare och löpare! Skitkul, rent ut sagt. Kommer bli ett bra Vilse-år.

På upptakten igår. Foto: Peter Holgersson.

de finns dagar som jag tänker mer på henne än på dig.

Pluggpaus. Nödvändigt. Såg ett par otroligt vackra bilder från allra finaste The Notebook, sparade hem dem och glömde sedan bort källan. Hoppas det går bra ändå. Njut.

darling leave a light on for me, cause when the world takes me away, you are still the air that I breath.

Fortsätter på mystemat. För några veckor sedan köpte mamma den här fönsterlampan för 15 kronor i en antikaffär som finns i Alvesta. Liten och enkel, som jag ville ha den. Jag adopterade den väldigt fort, och efter lite elektriker-arbete då jag bytte kontakten till en jordad sådan så lyser den nu väldigt fint i mitt fönster.

och jag vet att du döljer en sanning.

Söndagsmys på högsta nivå. Var hemma hos Pernilla och fikade med henne och Linnea, det var nog den ultimata söndagssysslan. Det gör vi till tradition! Nu sitter jag här med några tända ljus och onepiece med katt i knät. Mysigt blir nästan ett lite överanvänt ord en dag som denna. Men det passar så bra.

remember me as a time of day.

Söndag. I morse blev jag väckt vid 6 av två hungriga katter som gick omkring och sjöng. Inte så delikat med tanke på att jag somnade vid ett. Var hos Forsner och spelade party-alias (Party-Altis), jag och Pernilla vann. Lite extra nöjd är jag för att vi tog själavandring väldigt fort. Dreamteam!

Egentligen hade jag tänkt ta en promenad nu för att försöka kompensera upp för de extrema mängder kalorier jag proppade i mig igårkväll men vädret är väldigt höstigt, så jag tror att jag stannar här inne nu ett tag och läser en text till vårt nästa seminarium på torsdag. Har schemafritt på tisdag och onsdag så då ska det jobbas extra med det. Andra planer för dagen är att köpa ett cykellås, laga lunch och kanske slå en pling hem.

on a cold and grey chigago morning.

I morse kom det hem två kattpojkar till mig, så nu har jag sällskap i ett par dagar. Mysigaste. Nu har jag precis ätit lunch, och inte vilken lunch som helst. Kronärtskocka! (och så lite tillbehör som korv och så.) Alla äter ju det nuförtiden. Så även jag. Det är ganska fint att äta något som en blomma, blad för blad. Närmast väntar lite träning och sen får vi se hur och var kvällen slutar.

den onde, den gode, den fule.

Nu är det dags för mig att krypa ner i sängen, steg upp vid 06 idag så lite trött börjar jag bli. Några kompisar är på kravall men ikväll blev det bara lugnt för mig. Har varit hemma hos Pernilla ikväll, med lite besök av Daniel också. Vi diskuterade vad som kan sammanfattas som svunna tider och priorieteringar i livet. Typ. Godnatt!

Enda bilden på oss tre. Fantastiskt fin.

a historical overview.

Igår var det inte världens bästa dag för min del, så jag besparade er sura och bittra inlägg här. Nu tänkte jag bjuda på en liten tripp in i vad min mobil (med en fantastisk 2 megapixel-kamera) har dokumenterat på sistone.
Moa tävlade i Hässleholm, därför är hon lite svettig på ryggen. Det var ju mitt i sommaren. Inget konstigt! Hon hade sin Juniorlandslaget-tröja på sig där de stavat fel till Tallinn. Bara det.
Första helgen under Nolle-P bodde jag hos Emelie (och Erik) och en kväll var vi nere på stan och såg SM i musik-fyrverkeri. Knäpp sport. Men fint var det!
Johnossi i onsdags. Den kvällen blev ingen större succé då jag fick ett kraftigt blodtrycksfall under konserten och nästan svimmade, tur att Klara fanns där och fångade mig. Dessutom lyssnar jag inte på Johnossi heller.

and then she came to me and she said I was not really sure enough.

Snart kommer Sofie hit, för lite häng. Om någon timme drar vi sedan till Cloetta Center och Kalasmottagningen, för att se Johnossi. Det ska bli grymt! Sitter samtidigt med en stor klump i magen över den tragiska flygkraschen, där det nu är bekräftat att Stefan Liv omkommit. Jag var inte riktigt upplagd för en nyhet som denna just nu, riktigt otäckt. Har sett honom vakta kassen några gånger live, och han kommer bli ihågkommen som en legend. Men fruktansvärt är vad det är.


det är bra att studenter är så små.

Blev en bra kväll igårkväll. Vi var på VilleValla och åt mat, och provade nån konstig ölsort var. Sen kom vi på att det var fotboll på TV. Den som bodde närmast med TV (och bodde närmast över huvud taget) var jag, så därför blev vi åtta personer i mitt vardagsrum sen. Det fungerade! Men hade varit ännu bättre om jag hade haft min matta här, som jag köpte i helgen.

Nu ska jag fortsätta filosofera över de stora frågorna i livet, vilka just nu är huruvida jag ska köpa en ny soffa, vad jag ska laga till middag och om jag orkar börja med nästa veckas skoluppgifter redan nu. Jag tror jag gör det faktiskt.

from Stockholm to Kyoto and beyond.

Sitter i skolan i Norrköping och pluggar med Emmy och Theréz. Det fina i kråksången är att jag börjar bli klar med det jag tänkte göra, både idag och imorgon. Måste bara älska min effektivitet. Så medans de andra tjejerna kämpar med sina uppgifter sitter jag och funderar på huruvida jag är värd godis. Fortfarande lite tveksam till detta.

Ikväll ska jag till VilleValla Pub med kanske världens bästa Linköpingskompisar. Det kommer säkerligen bli succé!



Motiverade vänner (särskilt Emmy som gömmer sig bakom seminarietexten) som inte kan mer än älska att läsa protokoll på engelska.



Solen strömmar in på ryggen, alla uppgifter i princip klara, life is good!


han heter nog Greg. alla spöken heter nog det.

Här kommer som sagt mitt utlovade husspöke! Ganska beskyddande må jag säga.


there ain't no reason

Oj, vad hände där? Eller rättare sagt, vad hände inte? Jag åkte hem. Och sov länge och åt god mat och var ganska trött. Sen köpte jag en stor blå matta också. Stor blå ryamatta i havs-färger för 245 spänn. Sämre köp har jag gjort!

Nu har skolveckan dragit igång igen. Möte i morse med nya frågeställningar, och på torsdag har jag mitt första litteraturseminarie och jag är inte helt färdig med förberedelserna. Så jag har att göra! Lägg till det att jag måndag, tisdag och onsdag kväll ska shoppa, städa, tvätta, gå på Kalasmottagningen, mysa på VilleValla pub och lite annat smått och gott. Det kommer bli grymt det här.

Först ska jag dock vänta sisådär 20 minuter och sedan gå till bussen. Hem till Linköping! Ikväll ska jag försöka visa lite grejer för er, såsom mitt husspöke. Kanske bästa sällskapet.

fortfarande en liten besvärlig jänta.

Det är inte varje dag man fyller 19 år och 11 månader. Men idag, idag är det en sådan dag. Den har börjat precis som alla andra dagar den här veckan med en hostprocedur där jag hostar tills jag får andnöd och jag har sprängt x antal blodkärl i ögonen. Inte nog med att jag låtit som en alkis, jag har sett ut som en pundare också.

Idag blir det lite stressigt. Eller, jo, det blir det. Kommer till Linköping med bussen vid 13, och sedan ska jag vara vid resecentrum vid 14. Men jag måste hem mellan. Packa om, hämta väska, äta. Dock har jag optimerat det så att jag tar med maten i en låda så jag kan äta på tåget istället. Jag skulle dö om jag missade tåget nämligen, tåget som jag pungat ut en oanständig summa pengar på.

Det är väl bara till att hoppas på det bästa. Och om mina kompisar drar över på tiden på mötet idag... Då springer jag. Seriöst. Jag springer.

people say that I think to much, but I'm as happy as I can be.

Alltså jag lovar, det ska bli bättre bloggande. Men jag måste bli frisk först, jag orkar liksom bara det nödvändiga just nu. Som att baka fudge. Det är viktigt. Det har jag i kylen just nu, kokade ihop det med hjälp av Pernilla nyss. Hon är fin hon, Pernilla. Som alla andra mina vänner. Vet ni det? Fina.

Imorgon har jag en lektion och sen ska jag åka hem till mami och papi. Där ska jag bli frisk! For your information. (Älskar att skriva ut förkortningar så det blir lite knäppt.)

Förresten, jag måste klaga lite. Nu när man börjat cykla ordentligt mycket. Det är såhär, att har du väl valt sida som cyklist/fotgängare, även om den må vara fel, byt inte sida sen! Gå där du började gå och förbli där. Fruktansvärt irriterande när folk flyttar på sig och man håller på att cykla på dem och tappar all fart och blir jättetrött.



Och såhär såg jag ut igår. Hej bloggen!

RSS 2.0