up to the sky, cut through the clouds.

Har nyligen läst två böcker om två killar av sällan skådat slag. Någon husgud, någon kung. Först ut var Minnen av John Lennon, sammanställt av Yoko Ono. En samling av många starka rösters minnen och åsikter om Lennon, om hans musik, om hans politiska engagemang, om hans varma person och finurliga uttryck. Och om den 8 december 1980. Baksidesbilden på en 19årig kille påväg ut i världen skulle jag kunna tapetsera med.
.
.
Den andre killen då, kungen? Jo, på två dagar plöjde jag mig igenom höstens snackis, Jag är Zlatan. Har alltid gillat Zlatan, har förstått honom på något vis. När jag nu fick en djupare inblick i hans uppväxt och väg till framgång kände jag igen mig i det han sa. Inte i mitt eget liv, nej, men i så många andras öden. Zlatan är nu. Zlatan är Sverige idag. Zlatan är allt. (Det blev baksidebild här igen. Rätt ska vara rätt.)
.

st clair.

'
.
Några fikabilder.

we turn this world around.

Tar en paus i mitt flitiga uppsatsskrivande för att slänga upp några bilder på mig och mitt finaste festsällskap Pernilla från Vilsegalan i lördags. Bilderna är från Pernilla, mig och Julia. Glada tjejer!
.

jag förstår inte om jag finns eller om jag bara är påhittad.

När jag satt och letade bilder till förra inlägget hittade jag massa annat intressant. Jag tror inte jag har någon motivering till varför just de här bilderna kommer upp här nu, men jag antar att det visar lite Sofia 2008-2009.
.
Minns att Jakob sa: Sofia, jag har aldrig sett dig såhär tjock! Biffen.
.
Kommer verkligen inte ihåg det här. När? Var? Va?
.
Tjej pepp inför vår-show tror jag. Snyggt hår.
.
Ja. Jag är ju väldigt glad i att analysera mitt hår. Det här var med snyggt.

you fill up my sences, come fill me again.

I tisdags var jag nervös inför tentan, hade ont i mitt huvud som jag slagit i, hade världens längsta håltimme och var trött efter många nätter med få timmars sömn. Men, på något sätt, sitter jag ändå och skrattar så att huvudet värker ännu mer, och tårarna rinner. Jag hade problem att stanna kvar på stolen. Det var liksom skrattattack i klass med gymnasiet, de där knäppa tillfällena när man inte vet vad som är roligt riktigt, men den förlösande känslan att bara få skratta och njuta av det obehindrat var det bästa på veckor.
.
Jag gillar att ha koll på saker. Koll, och kontroll. Veta vad som ska hända i mitt liv framöver. När man går en utbildning hjälper det inte alltid att läsa vad som står på ett instruktionspapper rakt upp och ner, eller i någon studieplan. När man har riktigt svåra problem med moraliska frågor, vad som är rätt och fel, är det svårt att finna svar själv.
.
När Östergötland känns så långt från hemmaplan som det bara går, och man bara vill ha en dos av Alvestakänsla.
.
Idag fyller Emelie 22 år och utan henne hade inget av ovanstående fungerat i mitt liv. Du är helt underbar!
.

(Den här minen gjorde jag i tisdags och har tydligen gjort förr i mitt liv...)
.



oh, sometimes, I get the feeling.

Idag gjorde jag något som jag inte kunde när jag var 11, och var för ball för att göra när jag var 17. Vad Pernilla hade för anledningar vet jag inte, men nu har vi hål i öronen båda två. Busigt.
.

I always remember you, like a child girl

Min statistik över besökare sjunker sakta men säkert. Inte så otippat. Vad gör vi åt det? Inte bloggar vi, vad det verkar.

whatever it takes, or how my heart breakes.

Här sitter jag med en ispåse på vänsterögat efter söndagens äventyr. Tycker det är dags för svullnaden att gå ner nu, jag ser lite smått knasig ut. Vad gör ni själva?

but now you're in my life.

Vad jag drömmer om just nu; sommar, hav, långt hår.
.

and it hurts like hell but I will be strong.

Sofie frågade efter min pojkbandsspellista (bra ord) och jag förstod att hon menade Pysmys. Så den återupptäcker jag just nu! Mycket bra 90-tal. Bland annat den här fina nedan, som funkar varje gång man är lite upprörd.
.

nobody other in this world.

Ja, såhär rolig är min blogg nu. Dags att ge sig ut i rysskylan (passande med tanke på gårdagen) och jaga långa ringlande farkoster på räls.
.

RSS 2.0