jag kände det med en gång, vi sjunger samma sång.

Är så himla trött. Eller, det var värre innan men så sov jag en timme i soffan i eftermiddags vilket hjälpte lite. Har blivit förkyld, i näsan och halsen. Orkar ingenting då, men ska iallafall försöka ge mig ut på en promenad imorgon när jag pluggat klart. Dock har jag iallafall tre bra saker att berätta om dagen:
  • Jag fick ett jättebra omdöme från min handledare, så jag blev helt sprallig och glad sen.
  • Jakob ringde mammas mobil när jag pratade med henne på den fasta telefonen, så mamma parade ihop de två telefonerna så sen pratade jag och Jakob genom två andra telefoner. Haha, sånt där är så skoj.
  • Jag äter frusna jordgubbar till Bonde Söker Fru. Nomnomnom.

I want to ride my bicycle I want to ride my bike.

Tänker på det här med att cykla. Min cykel är som mitt eget barn (men jag vårdar den så himla dåligt med tanke på det) och jag cyklar väldigt mycket. Ja, ni vet, student = cykla. Bara till och från bussen blir det 4 kilometer, ska jag sen någon mer stans blir det lätt 4 kilometer till om dagen. Funderade på min väg till skolan/bussen (same same) idag, och jag märker att jag alltid växlar på samma ställe. Ha trean i till backen startar, tvåan i två lyktstolpar och sen blir det ettan till backens topp. Där direkt på trean som jag kan ha hela vägen ner för backen, i svängen, längs raksträckan upp till lilla krönet där det blir tvåan igen. Tvåan enda fram till Corson där det blir trean igen. Ja, ni fattar. Intressant det där. (Okej kanske bara jag som bryr mig om var jag växlar påväg till skolan.)

vilses maskerad 2011.

I lördags var det maskerad! Världens bästa studentförening LiTHe Vilse stod som vanligt för arrangemanget, och jag har såhär två dagar efteråt träningsvärk i hela kroppen. Det känns precis som när jag körde hårda box-pass på gymnasiet, ont överallt verkligen - vilket innebär att det var en lång kväll med dans i höga klackar. Jag hade jättekul! Verkligen. Det är en av årets bästa återkommande fester. Nedan: så snygga Pernilla och jag var innan vi cyklade iväg till Skytte-C.
.
Vem jag var? Poison Ivy från Batman. Såklart.

take a look at the driver next to you.

Maskerad ikväll. Börjar tagga! Har börjat fixa mitt hår, sånt tar alltid hundra år längre tid än man tänker sig. Ska dessutom fixa Pernillas hår också, och det är lika bra att mitt är klart när hon kommer tillbaka. Temat i år är "dataintrång i Sjumilaskogen" men vad jag ska vara vill jag inte avslöja så lätt. Men såhär står det om figuren jag ska vara på wikipedia:
.
"Piiiip är en fiktiv kvinna som seriehjälten XX kämpar mot i tidningar och på film. Hon är från början forskaren Pamela Isley, medhjälpare till en ondskefull professor, som försöker döda henne med giftiga kemikalier. Hon överlever dock angreppet och blir den militanta miljökämpen piiiip som vill rädda jorden genom att utrota mänskligheten. Med sin kvinnliga skönhet förför hon män för att få som hon vill."
.
Det kommer bli grymt! Nu ska jag återgå till locktången.
Förra året; Odjuret.

making a list for everything that's worth it.

Har gjort så mycket. Otroligt innehållsrikt liv smålänningen har just nu alltså. Igår vid lunchtid fick jag helg och sen dess har jag hunnit med att:
  • Äta pannkakor hemma hos Klara, där ingår självklart sjuan-spelande. Och skitgubbe. Och sådär. En dam som har en vettig kortlek. Till skillnad från andra damer (jag tydligen).
  • Melissa Horn med Linnea och Pernilla. Bra tjej det där. Gillar ni henne, ta chansen att se henne. Genuint och fint.
  • Ha Emelie som sova-över-sällskap. Vi pratade och sov och åt frukost. Besökte Gamla Linköping (det gör jag med alla besökare till mitt ställe tror jag, men det är ju inte så dumt) och så visade jag henne det som är värt att se på campus Valla. Det vill säga Kårallen och Random Walk i B-huset.
  • Spankulera på stan.
  • Skriva en IBU om oredlighet i forskning, typ.
  • Äta hemmagjord pizza hemma hos Forsner. Såg matematiklektor Janfalk vinna hela Vem Vet Mest, till mina ex-klasskompisars förtjusning. Och min med, det ska jag inte mörklägga. Såg säsongspremiären av På Spåret. Spelade Klaras luriga punk-frågesport. Forsner vann. Spelade party-Alias. Efter mycket ångest och hets och stress och minuspoäng vann jag och Forsner. Det var nog Forsners kväll ikväll.
Hejdå.

vill testa nya vägar som aldrig tycks ta slut.

Har precis ätit gormetlunch. Prinskorv och pommes, nomnom!
.
Ikväll ska jag (efter torsdagsmiddag hos Klara) på konsert. Melissa Horn, tillsammans med Linnea och Pernilla. Det är min och Pernillas födelsedagspresent till Linnea, och det känns som att succén är given! Man kan ju dessutom drömma lite, och hoppas att Linköpingssonen Lars Winnerbäck gästar oss ikväll och sjunger den här låten med Melissa. Det vore nåt det!

Vi tre när Linnea fyllde 20 i juli.

if once.

Det är grått ute. Men solsken inne! Har diskat, dammsugit och ställt fram kartongen med julsaker som bara väntar på att få öppnas. Kanske imorgon, annars på fredag. Igår började jag lyssna på julmusik, och julpysslat har jag ju gjort i någon månad redan.
.
Nu ska jag se det sista avsnittet av One Tree Hill. Någonsin. Läste visserligen nu att en nionde säsong ska släppas. Vi får väl se hur det blir med den saken. Ger er hur som helst en av mina favoriter från den åttonde säsongen, Robert Buckley. Inte illa för en onsdag!

glamlab + espresso house.

Den här söndagen var jag och min klasskompis Emmy på Stora Hotellet i Linköping i ett par timmar. Vi lekte nämligen modell för en dag, som det så fint heter. Det var riktigt mysigt (enda tills den sista väntan som blev lite för lång för vår smak) och sedan gick vi typ 50 meter till Espresso House och njöt av varsin god macka och kaffe. Söndag i min smak, jappjapp!
Mitt ögonsmink i eftermiddag. Inte så bra kontraster, orkade inte redigera fram bättre heller. Skuggorna var hur som helst huvudsakligen rosa och blåa, riktigt fräscht.
FinEmmy gillar macka!

this, this is the way.

Har spenderat hela eftermiddagen hemma hos Klara med Sofie och Pernilla. Vi bakade galna mängder pepparkakor och lussebullar (i november och + 10 grader, ja) och sedan sov vi räv i soffan och fåtöljen.
.
Är hemma i lägenheten nu, inväntar de tidigare nämnda flickorna för lite mys. Igår var jag hemma hos Forsner och åt tacos, och sen spelade han, jag, Altis och Alexander Bezzerwizzer. Jag vann. Inte för att någon är förvånad... (hehehe.)
.
Lördagsmys deluxe.

domdidomdidej.

I måndags fyllde Sofia år. I lördags fick hon en fotokalender av mig, med bland andra de här fina (och ofina) bilderna.

carry on.

Here you go, fler hårbilder!

I'll be there for you, when the rain starts to fall.

Hade knappt träningsvärk när jag vaknade i morse, som jag hade förväntat mig. Kunde till och med stiga upp ur sängen utan problem. Varför? Rockgympa igår. Ja, därför.
.
"Vad är rockgympa? Det är fruktansvärt jobbigt och alldeles alldeles underbart. Det är styrketräning till musik med egna kroppen som vikt - tänk Friskis&Svettis-pass där man bytt ut de krångliga stegen mot tuffare "basic" styrkeövningar, schlagern mot riktig musik och vattenpauserna mot extra träning!"

Just det. På tal om att sova så har jag när jag gått och lagt mig i någon vecka sett en liten spindel krypa runt i taket. Nu har jag inte sett den på ett par nätter. Jag undrar var den är? Antagligen har jag svalt den. Nomnom, protein och fibrer.
.
Ska försöka fixa någon lite bättre bild på mitt hår också, kanske?

I'll be dancing though my heart is breaking.

Små tjuvtittar på dagens hårmakeover. Övre raden innan, undre raden efter.

lördagskvällen mitt i november.

I lördags var jag, Sanna, Victoria, Matilda och Annie hemma hos Sofia. En helt vanlig men ack så fin kväll med god mat, roliga lekar, tårta och timmar av Galenpanna. John Blund i Lund!

Bilder från mig och Matilda.

att söka efter sig själv.

Nu är det snart söndagkväll klockan åtta. Det betyder i mitt fall Allt För Sverige, nya programmet på SVT. Eller, nytt och nytt, det blir tredje söndagen nu. På något sätt känns det ganska viktigt för mig att se det, för, det slår mig hela tiden. Att det lika gärna kunde varit jag. Jag, som växt upp på andra sidan Atlanten för att mina förfäder inte hade det så lätt ställt på sina torp och gårdar. Det är många i programmet som pratar om sin farfars far, som utvandrade. Min farfars far är mannen som givit namn åt efternamnet jag har. Det är ganska stort på något sätt. Både på mammas och pappas sida har jag släkt i USA och någon dag vore det spännande att leta reda på några av dem.
.
Mer den här söndagen? Kanske någon annan tv-serie, och så en eller två polkagrisar från nordens största julmarknad igår. 15 kronor för en strut, fyra knyckliga Selma och en femma tillbaka. Bra deal.
.
Imorgon fortsätter visst vardagen, har jag hört.

but it's time to face the truth.

Peppbild för det är helg! Som kommer innehålla bland annat firande av en snyggSofia som fyller 20. Och på tal om 20, idag fyller supertjejen nedan 20! Tack för de senaste dagarna, de var bäst.
Midnatt mellan tisdag och onsdag, på donken i Katrineholm. Vilken grej.

I wouldn't dance with another.

Jag. Och grisen. På utflykt.

don't pick our destiny.

Kaffet puttrar i köket, jag lyssnar mig sentimental på en spellista från juni 2010 på spotify. Dags att angripa de vetenskapliga revolutionernas struktur. Han är ganska intressant, han Kuhn.
En blommande kaktus, färgglada chokladpluttar i en fin skål och så jag hängandes i soffan. Ungefär min november hittills.

anytime at all.

Ett par numera invånare i Västmanland tyckte att jag skulle uppdatera min blogg. Så det kan kanske vara dags nu (när jag ändå inte lyckas formulera en mening som jag tänkt det i min seminarium-fråga) och jag tänkte bjussa på bilder från min mobilkamera - vad jag hittat på för skoj den senaste månaden, sett ur den kära vapendragarens synvinkel.
Jag och Sanna hade packat upp min nya soffa ur en jättestor kartong. En bit av den kartongen kunde man sätta innanför deras ytterdörr så att detta var synen Lukas möttes av när han kom hem. Busigt!
Bilder från dagen då det var Linköping XC-race och jag stod ute på den här platsen i skogen och filmade.
Den fina pumpan Lukas skar till när han hade kommit hem från London och firades.
En fin cykelväg med löv i Linköping.
Växjö konserthus, parketten sett uppifrån. Jag var med Philip lite på jobbet och spädde på min svindel lite på köpet.

anywhere you are, I am here.

Spelar schack, läser kurslitteratur, funderar funderar. Och minns. Minns den här dagen, då allt var så bedrövligt och förväntansfullt och sentimentalt. Jag hade "bonne"-kläder på mig och är helt mosig. Varför inte. Funderar på varför hon är så långt borta. Hon, söta, med leendet där. Var är hon? Var är vi?

Funderar på bloggen med. Det blir aldrig som det ska. Håller det?

why white lies, is it hard to sleep without them?

Åker in till Växjö för att träffa mannen nedan nu.

Favorit i repris.
Sofia ringer upp Philip.
Sofia: Hej, vad gör du?
Philip: Hej, jag håller på att springa ut och in med tvätt och passa min lillebror.
Sofia: Jag har skittråkigt. Vill du cykla med ut till Dansjön och bada?
Philip: Vilken otroligt värdelös idé. Låter helkorkat. Jag skulle aldrig någonsin vilja göra det. När kommer du?

RSS 2.0